19 sindikata ide u postupak mirenja s Upravom Holdinga

29.12.2022.

Zadnja izmjena 17:30

Autor: HRT/IMS

Sindikati kreću u postupak mirenja s Upravom Holdinga

Sindikati kreću u postupak mirenja s Upravom Holdinga

Foto: HTV / HRT

Devetnaest sindikata u sklopu Zagrebačkog holdinga jednoglasno je odlučilo da ide u postupak mirenja s Upravom Holdinga u vezi sa zahtjevom za usklađivanje i povećanje plaća i primanja. 

Naime, pregovori s upravom prošli su tjedan prekinuti, zbog prekratkoga roka i nezadovoljavajuće ponude Holdinga. U mirenje će krenuti uskoro, nadaju se zadovoljavajućem ishodu, no ako ne uspiju, i dalje ne isključuju mogućnost štrajka.

- Znamo da je 23. prosinca došlo do prekida kolektivnih pregovora. Danas je svih 19 sindikata jednoglasno zaključilo da se kreće u postupak mirenja s Upravom Zagrebačkog holdinga jer imamo radni spor vezano uz dodatak 2 izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za radnike u Holdingu- Ovih dana će se pokrenuti postupak mirenja i sindikati su izabrali pet ljudi koji će ih predstavljati. Mi ćemo pokušati napraviti ono što smo cijelo vrijeme tražili, a to je da radnici s najmanjim plaćama imaju mogućnost ostvariti najveću zaradu i da se završi reorganizacija i sistematizacija svih podružnica Holdinga, rekao je Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!