"Sinj u sridu" - za novi sjaj alkarskoga grada

14.10.2019.

17:33

Autor: Anita Markovina Radnić/HRT

default error photo
Uzalud bogata kulturna baština i vrhunska gastronomska ponuda ako je promocija loša. Pa se planira zaokret!
U Sinju su predstavljene marketinške aktivnosti za "Sinj u sridu", mega - projekt koji s 55 i pol milijuna kuna financira Europski fond za regionalni razvoj. Njime će se obnoviti i opremiti sinjska kulturna baština kako bi se bolje koristila u turističke svrhe, ali cilj je i cijelu Cetinsku krajinu učiniti primamljivom gostima.

Uzalud bogata kulturna baština i vrhunska gastronomska ponuda ako je promocija loša. Pa se planira zaokret - odsad će, za bolje rezultate, Cetinska krajina na turističkom tržištu nastupati- zajedno, kao brend.

- Treba uzeti destinacijskog menadžera, jakog destinacijskog manadžera, svi zajedno, sve općine i gradovi zajedno da nastupaju, da plate takvu vrstu usluga preko turističkih zajednica i da jakim marketinškim aktivnostima nastupimo prema vani - smatra Jozo Sarač, v.d. ravnatelja JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ.

Javna ustanova RERA partner je na projektu "Sinj u sridu"- europskim novcem obnovit će se i vratiti u život - tvrđave Grad i Kamičak, tri ulice u povijesnoj jezgri, ulagati u Muzej Cetinske krajine. Namjera je kroz dvije sinjske svetinje - Alku i Gospu još više povećati atraktivnost Sinja kao odredišta kulturnog i vjerskog turizma.

- Veseli me činjenica da smo zapravo došli u fazu realizacije ovog projekta, i da evo, danas imamo prezentaciju naših specifičnih ciljeva koji, vjerujem, da će se kroz ovaj projekt i ostvariti, a to je bolji životni standard naših sugrađana- znači veći broj zaposlenih i naravno, turističku infrastrukturu koja će omogućiti poduzetnicima, OPG-ovima i zadrugama da se naslone na ovaj projekt - kaže Kristina Križanac, gradonačelnica Sinja.

A sve kako bi se povećao broj noćenja, za čime ovdje dugo čeznu, i Sinj napokon počne turistički živjeti cijele godine, ne samo u kolovozu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!