Sinovčić odlučio priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om

25.09.2018.

11:48

Autor: HRT

default error photo
"Utakmica se igra u nogometnom žargonu", poručio je Reno Sinovčić.
Gotovo četiri godine nakon početka istrage - neočekivani obrat u aferi "Ribar". Na pripremnom ročištu trebao se odrediti početak suđenja zadarskom poduzetniku Reni Sinovčiću, bivšim poreznicima Jurlini i Mučaj te još petorici optuženih. Tereti ih se da su u predstečajnoj nagodbi iz medijske kuće VOX i NK Zadra izvukli više od 120 milijuna kuna.

VIDEO: Sinovčić izašao iz Remetinca: Dokazat ću svoju nevinost


No prvooptuženi Sinovčić odlučio je priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om.
Zamjenik ravnateljice USKOK-a Krešimir Ostrogonac najavio je kako će biti obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. "Ovisno o rezultatu pregovora bit će sklopljen sporazum ili neće biti sklopljen", dodao je.

"Prvookrivljeni je pokrenuo postupak sporazumijevanja s optužbom. Iduće ročište  bit će održano 19. listopada", potvrdila je Sinovčićeva odvjetnica Ivana Benički Ložnjak. "Utakmica se igra u nogometnom žargonu", poručio je Reno Sinovčić koji kaže da imaju neke svoje argumente i prijedloge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!