08:48 / 11.07.2019.

Autor: HRT

Šira rekonstrukcija Vlade do kraja srpnja?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Očekuje se da bi se novi ministar uprave, nakon ostavke Lovre Kuščevića, mogao znati u petak u Hrvatskom saboru.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da je od Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dobio potporu za ambicioznu rekonstrukciju Vlade, no nije iznosio konkretna imena poručivši da će sve reći na vrijeme.

- Otvoreno: Koji su ministri na izlasku iz Banskih dvora? 

Na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora do kraja srpnja očekuje se tema šire rekonstrukcije Vlade, prenosi Večernji list. 

Očekuje se također da bi se novi ministar uprave, nakon ostavke Lovre Kuščevića, mogao znati u petak u Hrvatskom saboru. Saborska oporba je, umjesto rekonstrukcije Vlade koju je najavio premijer Andrej Plenković, zatražila raspisivanje parlamentarnih izbora. Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac ocijenio je jučer da je najavljena rekonstrukcija Vlade dobrodošao potez koji će povećati funkcionalnost i osnažiti Vladu.

Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kazala je novinarima uoči sjednice Vlade da ne vidi nikakv problem u tome da bilo koji ministar bude zamijenjen drugim, pa čak i ona.

Izjavila je i da je stanje u njezinom ministarstvu teško, ali da ne ovisi o jednom čovjeku. 

- Sustav je organiziran i on funkcionira. Ne prebacujem loptu na nikoga, ali isto tako nije dobro da je lopta uvijek u našem dvorištu, kazala je Murganić i otišla na sjednicu Vlade. 

Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, kazao je uoči sjednice Vlade novinarima da on nema osobnih afiniteta za mjesto ministra vanjskih i europskih poslova RH te da on ne zna tko će biti ministar.


O rekonstrukciji Vlade u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govorili su Josip Borić (HDZ), Stjepan Čuraj (HNS) i Rajko Ostojić(SDP).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!