16:22 / 09.03.2022.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Sisački vrtići produžuju radno vrijeme i zapošljavaju 28 djelatnika

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sebastian Kahnert / DPA/PIXSELL

Zahvaljujući provedbi EU projekta "Vrtić po mjeri obitelji", vrijednog 3,5 milijuna kuna, sisački dječji vrtići uskoro će produžiti radno vrijeme do 20 sati i tako će obiteljima, u kojima roditelji rade u smjenama, omogućiti prilagođeno vrijeme boravka djeteta u vrtiću.


Do sada je, prema podacima iz dječjih vrtića Sisak Stari i Sisak Novi, 74 roditelja iskazalo potrebu za produljenim radnim vremenom.

Za potrebe produljenog radnog vremena vrtića zaposlit će se novi odgajatelji, kuhari i spremači, a sve je omogućeno projektom koji je financiran 85% iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. 2020." te 15 posto iz državnog proračuna.

Projektom "Vrtić po mjeri obitelji" osigurat će se unaprjeđenje usluga dječjih vrtića kroz produljeno radno vrijeme vrtića, provedbu dodatnih programa te poticanje senzorne integracije djece.

Kako je na početnoj konferenciji projekta rekla voditeljica projekta i ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović, projektom se želi uskladiti obiteljsko i poslovno funkcioniranje obitelji.

Dodala je kako će u vrtićima biti zaposleno ukupno 28 djelatnika - 16 u vrtiću Sisak Stari i 12 u vrtiću Sisak Novi. Radno vrijeme će se produžiti na četiri objekta vrtića Sisak Stari i tri objekta u vrtiću Sisak Novi.

I ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi Sandra Kramarić pozdravila je projekt koji roditeljima i djeci osigurava nove usluge, ali i omogućuje nova radna mjesta.

Odgojno-obrazovni rad bit će obogaćen novim sadržajima kao što su program likovnosti i sportski program, ali i senzorna integracija, jer će vrtići dobiti senzorne sobe za rad s djecom koja imaju teškoće u razvoju.

Početnoj konferenciji prisustvovala je i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je zahvalila ravnateljicama vrtića, kazavši kako je projekt pun pogodak za unaprjeđenje kvalitete sisačkih vrtića.

- Od grada s problemom dugih lista čekanja za vrtić, ulaganjima smo došli na prag potpunog rješenja smještaja sve djece u vrtiće. Upravo je u toku izgradnja vrtića u Galdovu, a planiramo i dodatne vrtićke objekte, rekla je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!