12:21 / 13.02.2021.

Autor: Jelena Šarić/T.D./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Sisak: Dječji bendovi sviraju za žrtve potresa

Jelena Šarić, javljanje iz Siska

Jelena Šarić, javljanje iz Siska

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Ako nešto može ljudima skrenuti misli sa stresne svakodnevice, onda su to zasigurno djeca i glazba. Zato u Sisku bendovi koje čine djeca od 10 do 12 godina sviraju za žrtve potresa na glavnoj šetnici ispred Holandske kuće.

Reporterka HTV-a Jelena Šarić javila se iz Siska u Dnevnik u podne i rekla kako su se brojni građani okupili na šetnici u Sisku i sigurno će se ugrijati na taktove popularnih i rock-pjesama.

- Djeca pop-rock škole sviraju za djecu glazbene škole. Radi se o humanitarnom koncertu na kojem će se prikupljati novčana sredstva, za glazbenu školu koja je nakon potresa ostala u ruševinama. Ovo je jedna od brojnih inicijativa koje su se pokrenule za obnovu glazbene škole u Sisku. Kako kaže ravnatelj i učenici ove škole, važnije od novčanih sredstava je da djeca prenesu emocije i ono dječje veselje na sve građane koji su pretrpjeli strašne posljedice potresa. Da djeca osjete kako su pomogli svojim prijateljima u glazbenoj školi, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!