Sisak: Nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

15:23 / 07.06.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Vozila za hitnu medicinu

Vozila za hitnu medicinu

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Povećanim ulaganjima u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije koja je pretrpjela goleme štete zbog potresa, nabavljena su, uz ostalo, i dva suvremeno opremljena vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu, a ključevi su u utorak svečano predani ravnateljici Silviji Desić Basarić.


Ključeve joj je uručio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je istaknuo kako su izdvajanja Županije za županijski zdravstveni sustav ove godine povećana za 3,7 milijuna kuna.

- Od toga je 1,9 milijuna kuna predviđeno za županijski Zavod za javno zdravstvo, odnosno za sanaciju njihova objekta u Sisku, za sisačku bolnicu "dr. Ivo Pedišić" predviđeno je milijun kuna, a 800.000 kuna za nabavku dva nova vozila Zavod za hitnu medicinu. Ta će vozila koristiti timovi T-1 u Kutini i T-2 u Sisku. Osim toga, predviđena je i nabavka nove opreme za zdravstvene ustanove, rekao je Celjak.

Budući da je Sisačko moslavačka županija jedna od najrasprostranjenijih, s udaljenim malim naseljima, novim će se vozilima, uz korištenje suvremene opreme, pacijentima pružiti brža i kvalitetnija usluga. Zahvalivši na donaciji ravnateljica Desić Basarić rekla je kako Zavod sada raspolaže s ukupno 54 vozila.

- 13 vozila služi za potrebe sanitetskog prijevoza, a preostala za hitnu medicinsku pomoć. Potrebe su i veće, ali će nam ovaj broj sada zadovoljiti nužne potrebe. Uz kompletiranje voznog parka sada smo povećali i kvalitetu usluga, naglasila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!