15:20 / 24.04.2020.

Autor: HRT/Hina

Sisak: Očekuju suglasnost za koridor prema Zagrebu

Foto: ilustracija, Reuters

Foto: ilustracija, Reuters

Foto: - / REUTERS

U dogovoru sa sisačkim biskupom Košićem Stožeru je upućen i prijedlog da se omoguće vjerski obredi u blagdana svetog Kvirina.
Treći dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, broj oboljelih je, nakon što ih je 15 izliječeno, pao na 17 trenutno pozitivnih, pa iz županijskog Stožera u petak traže slobodno kretanje prema Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Stožer: 28 novozaraženih ljudi, jedna preminula osoba
Sve o koronavirusu

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec je na temelju takvog dobrog stanja u županiji kazao kako od Nacionalnog stožera očekuje pozitivan odgovor na dva prijedloga. Prvi se odnosi na otvaranja koridora slobodnog kretanja prema susjednoj Zagrebačkoj županiji i Zagrebu bez propusnica. Ističe, naime, da velik broj Siščana svakodnevno putuje na posao u Zagreb, uskoro će za njima krenuti učenici i studenti, a Zagreb i Zagrebačka županija usko su sa Sisačko-moslovačkom povezane gospodarski i društveno.

Prijedlog i da se krene s vjerskim obredima

Rosavec je kazao i kako je u dogovoru sa sisačkim biskupom Vladom Košićem Nacionalnom stožeru upućen i prijedlog da se omoguće vjerski obredi u povodu 4. lipnja, blagdana svetog Kvirina. Sv. Kvirin je zaštitnik Sisačke biskupije, a njegov se blagdan uz tradicionalnu procesiju obilježava i kao Dan grada Siska, pa Rosavec očekuje pozitivan odgovor, uz propisane uvjete koje će trebati zadovoljiti. Suglasnost za ove zahtjeva dala je i mjerodavna epidemiološka služba.

Tri osobe kršile mjeru samoizolacije

Iz sisačko-moslavačke policije navode kako trenutno nijedan policajac nije u samoizolaciji, stanje sigurnosti posljednjih je dana zadovoljavajuće, bez teških kaznenih djela i prometnih nesreća te bez migrantskog pritiska. Policiajci su od ponedjeljka intervenirali na dvije dojave o kršenju samoizolacije u slučaju tri osobe na području Siska i Banove Jaruge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!