07:21 / 20.03.2018.

Autor: S.M./D.M./HRT

Sisak: U nekoliko sela odsječeno sedamdesetak stanovnika

-

-

Foto: - / -

Vikend naselja u Starom Brodu i Žažinama su poplavljena, a u kućama je oko 60-ak cm vode.
Zbog porasta vodostaja Odre i Kupe ima problema u Odranskom polju. Kupa je preplavila dio ceste u Starom Brodu, pa je promet prema Farkašiću u prekidu. Državna cesta Sisak-Popovača otvorena je za promet osobnih vozila. Kritično je i u sisačkim prigradskim naseljima, a najteže u Selima gdje voda prijeti kućama.Na sisačkom području je u nekoliko sela - dalje odsječeno sedamdesetak stanovnika. Odbili su evakuaciju i ostali se boriti za svoje domove. Za njih se brinu pripadnici Crvenog križa kji ih prema potrebama čamcima prevoze i liječniku, a dostvljaju im se prema potrebi i muljne pumpe. Odjsječena su naselja Brkiševina, Stari Brod i Žažina gdje je voda ušla u kuće na oko 60 cm.Zemljani nasip izgrađen prošlog ljeta u Letovaniću obranio je od poplave stotinjak kuća. 

Pogledajte snimku iz Žažine gdje je s mještaninom, hodajući kroz poplavljeno područje, razgovarao HRT-ov reporter Igor Ahmetović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!