Siščanin liječniku prijetio smrću pa završio u pritvoru

16.05.2019.

21:54

Autor: Hina

default error photo
Ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu dr. Tomislav Fabijanić je rekao kako su liječnici gotovo svakodnevno izloženi verbalnim napadima i prijetnjama.
Tijekom pružanja hitne medicinske pomoći 60-godišnjoj pacijentici u obiteljskoj kući u Sisku njezin 59-godišnji muž prijetio je smrću 29-godišnjem liječniku te je uhićen i u četvrtak predan pritvorskom nadzorniku.

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, slučaj se dogodio u utorak, 14. svibnja nešto poslije 22 sata, a nakon dojave policija je uhitila i privela 59-godišnjaka. Provedeno je kriminalističko istraživanje  i u četvrtak je osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku.

Kako je izjavio mladi liječnik Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, inače Zagrepčanin koji je želio ostati anoniman, situacija je bila vrlo napeta i u tim okolnostima nije normalno mogao obaviti posao.

Kako je rekao, nakon višekratnih prijetnji zaprijetio mu je i smrću, a pacijentica je bila bez svijesti i s pjenom na ustima. Budući da je bila u prostoriji s vrlo slabom rasvjetom, gdje nije bilo uvjeta za rad, liječnik je rekao kako je treba prevesti u bolnicu, gdje su optimalni uvjeti za intervenciju. Iako su prijetnje eskalirale, ekipa je pacijenticu ipak uspjela prevesti u bolnicu. Nakon završene smjene, liječnik je slučaj prijavio policiji.

Ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu dr. Tomislav Fabijanić je rekao kako to nije bio jedini slučaj prijetnje liječnicima. Upozorio je da su liječnici gotovo svakodnevno izloženi verbalnim napadima i prijetnjama, koje lako mogu dovesti i do fizičkog obračuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!