10:31 / 18.08.2019.

Autor: HRT

Sjajne vijesti iz splitskoga KBC-a, djevojčica je s majkom

Ilustracija, foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sjajne vijesti iz splitskoga KBC-a. 14-godišnja talijanska djevojčica koja se otrovala ugljičnim monoksidom na brodu na Hvaru premještena je s Jedinice intenzivnog liječenja djece na odjel, potvrdila je za Hrvatski radio doktorica Tatjana Čatipović Argalić.
Sjajne vijesti dolaze jutros iz splitskoga KBC-a. 14-godišnja talijanska djevojčica koja se otrovala ugljičnim monoksidom na brodu na Hvaru premještena  je s Jedinice intenzivnog liječenja djece na odjel, potvrdila je za Hrvatski radio doktorica Tatjana Čatipović Argalić.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Djevojčica stara 14 godina koja je nastradala trovanjem ugljičnim monoksidom jučer je premještena na odjel, zajedno sa svojom majkom. Dječak star 5 godina je još uvijek na intenzivnoj i provode se sve mjere liječenja - otkrila je doktorica.

Podsjetimo, za izazivanje tragedije u kojoj je smrtno stradao 57-godišnji Talijan, a uz ovo dvoje djece još otrovano dvoje odraslih koji su se oporavili, osumnjičeni su vlasnik i kapetan broda, koji su nakon uhićenja izjavili da se ne osjećaju odgovornima. Branit će se sa slobode.

Sumnjiče se da su, suprotno pravilima struke, u strojarnicu broda ugradili benzinski agregat zbog čijeg su rada iscurili otrovni plinovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!