16:54 / 13.09.2020.

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Sjećanje na Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata

-

-

Foto: - / -

Ove je godine izostao zabavni program, no organiziran je pravi letački spektakl.
U znak sjećanja na junaka Domovinskog rata, pilota Rudolfa Perešina koji je poginuo u akciji "Bljesak" - u Gornjoj se Stubici 23. put održavaju Susreti za Rudija. Ove je godine izostao zabavni program, no organiziran je pravi letački spektakl.

Kako je javila naša Iva Magušić-Dumančić uživo u Vijestima u 17 sati, i ove godine sve je proteklo u vrlo svečanom ozračju. Najprije su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a uslijedio je aeromiting, pravi letački spektakl. Prelijetala su Krila Oluje, koja izazovu val oduševljenja gdje god i kad god se pojave. Letjeli su i helikopteri, skakalo se padobranima, a mogli su se čuti i mađarski Gripeni i američki F-16.

Zbog epidemije sve se održalo u posebnim okolnostima, a letovi su se mogli pratiti iz cijeloga Zagorja, pa i uživo na internetu, ali dio građana ipak je odlučio doći i popratiti cijeli spektakl s livade. Bilo ih je 300-tinjak, što je ipak relativno mali broj u odnosu na prošlogodišnjih 15.000.

- Za mene si svi poginuli heroji, svi oni koji su sudjelovali u oslobađanju domovine su za mene heroji. Međutim, ja radim na nezaboravljanju svog supruga Rudija. Mislim da nije zaboravljen. Jutros su mi ljudi u Stubici prišli, oni su s Neretve, čestitali su mi na ovome, pričaju o Rudiju, rekla je Ljerka Perešin, udovica Rudolfa Perešina.

Brigadni general Michael Križanec, zapovjednik HRZ-a i izaslanik predsjednika RH, rekao je da je Perešin čovjek koji je u jednom trenu svog života odlučio napraviti nešto stvarno herojski.

- Pretpostavio je svoju obitelj, svoj život, svoju sreću nečemu što je više od njega i više od svih nas, rekao je Križanec.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!