Sjećanje na stradale u Jadovnom; uhićen osumnjičeni za Manjaču

30.06.2018.

14:45

Autor: S.M./HRT

default error photo
U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banja Luke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu obilježeno je sjećanje na stradale u Drugom svjetskom ratu.
Hrvatska policija na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo uhitila je Danu Lukaića, jednog od zapovjednika srpskog koncentracijskog logora Manjača.

Lukaić je bio u izaslanstvu koje je iz Banjaluke išlo u Jadovno, na obilježavanje stradanja tisuća zatočenika ustaškog logora u Drugom svjetskom ratu.

Lukaića se sumnjiči da je u više navrata podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske zapovjedio da nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima, u čemu je povremeno i sam sudjelovao, zbog čega je više ratnih zarobljenika zadobilo teške tjelesne ozljede.

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, rekao je da je informiran o uhićenju Lukaića. Ovdje, kao što znate, nema telefonske veze, ali mi smo pokrenuli neke aktivnosti drugim putem, dodao je.  

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!