12:54 / 28.08.2020.

Autor: Dnevnik1/IMS/HRT

Sjećanje na Žarka Kaića

-

-

Foto: - / -

Kaiću su se kod spomen-obilježja, simboličnog naziva "Posljednji kadar", poklonili predstavnici HRT-a, Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a, branitelja i braniteljskih udruga te predstavnici lokalnih vlasti.
Na današnji dan 1991. godine, dok je snimao prolazak agresorskih tenkova JNA u osječkom prigradskom naselju Brijest, pokraj zloglasnog vojnog poligona C, ubijen je snimatelj HRT-a Žarko Kaić, a teško je ranjen tonski snimatelj Dragan Krička.

Kaiću su se kod spomen-obilježja, simboličnog naziva "Posljednji kadar",  poklonili predstavnici HRT-a, Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a, branitelja i braniteljskih udruga te predstavnici lokalnih vlasti.   

- Došli smo odat počast našem kolegi Žarku Kaiću koji je ovdje prije 29 godina poginuo ovdje na radnom zadatku. Da nije bilo takvih kao što je Žarko Kaić i naših ostalih uvaženih kolega koji su poginuli u Domovinskom ratu, ne bi ni bilo sadašnje Hrvatske radiotelevizije, ističe Zvonimir Jukica, ravnatelj PJ Tehnologija HRT-a.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!