08:38 / 17.04.2019.

Autor: M.Š./E.L.S./Hina

Sjednica Gradskog vijeća Splita odgođena za 2. svibnja

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od nastavka 21. sjednice splitskog Gradskog vijeća (GV), zakazane za srijedu ujutro, najvjerojatnije neće biti ništa.
Zbog nedostatka kvoruma potpredsjednica splitskog Gradskog vijeća Marijana Puljak (Pametno) sjednicu Vijeća, koja je bila zakazana za srijedu, odgodila je za 2. svibnja.

Sjednica je sinoć prekinuta te zakazana za danas ujutro, no predsjednik HGS- a Željko Kerum najavio je kako njegovi vijećnici jutros neće u Banovinu jer se "ne slažu s načinom rada Andre Krstulovića Opare, a ne s HDZ-om".

Na današnjoj se sjednici osim gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i njegovih zamjenika Jelene Hrgović i Nina Vele pojavilo i 14 oporbenih vijećnika, te vijećnik HSLS- a. U vijećnicu, kako je sinoć i najavio njihov predsjednik Željko Kerum, nisu stigli vijećnici HGS- a, HDZ- a, HNS- ovci, Neovisni za Hrvatsku i Popravi grad.

Puljak: Tužno da se sve ovo događa uoči Dana grada Splita

Puljak je ustvrdila kako je tužno da se sve ovo događa uoči Dana grada Splita i Sudamje kada se dodjeljuju nagrade grada, dok je gradonačelnik Opara rekao da poštuje odluke Gradskog vijeća te prepušta drugoj potpredsjednici Gradskog vijeća (Puljak) da sukladno proceduri konstatira ili ne nastavi sjednicu.

- Odluke o nagradama Grada su u domeni Gradskog vijeća, niti u jednom trenutku u tome moji suradnici ni ja nismo sudjelovali. Predložio sam suradnicima niz točaka dnevnog reda. Nadam se da će ove točke vrlo brzo proći jer su na korist naših sugrađana. Proslava Sv. Duje će se održati u domeni koju ja radim, a svečana sjednica Gradskog vijeća bi se trebala održati ako to gradski vijećnici odluče - izjavio je novinarima gradonačelnik Krstulović Opara.

Opara odbio komentirati Kerumove prozivke

Upitan je li se čuo s Željkom Kerumom odgovorio je da se nema što s njim čuti, a nije želio ni komentirati sinoćnje poruke čelnika HGS- a. Na kraju je ustvrdio kako novi izbori nisu u interesu građana, ali i da je siguran kako sada imaju dovoljno kvalitetnih vijećnika koji su spremni služiti gradu, a ne igrati se izborima koji sada nisu potrebni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!