21:32 / 01.10.2018.

Autor: HRT

Sjednica Programskog vijeća HRT-a

-

-

Foto: - / -

Sjednica Vijeća HRT-a sazvana je na inicijativu člana vijeća Aleksandra Miloševića zbog dopisa HND-a u kojem se upozorava na kršenje profesionalnih i etičkih načela u programu.
Održana je izvanredna sjednica Programskog vijeća HRT-a, sazvana na inicijativu člana vijeća Aleksandra Miloševića zbog dopisa Hrvatskog novinarskog društva u kojem se upozorava na kršenje profesionalnih i etičkih načela u programu.

Predsjednik Vijeća na sjednicu nije želio pozvati predstavnike strukovne udruge kako bi obrazložili iznesene tvrdnje, a ravnatelj i urednici svih programa HRT-a optužbe su odbacili.

"Vijeće HRT-a već dulje vremena kroz prijedloge, sugestije i zaključke svojih članova upozorava na česta i brojna kršenja programskih načela i obveza propisanih Zakonom, ugovorom s vladom RH te etičkih i strukovnih normi", poručio je na sjednici član Programskog vijeća HRT-a Aleksandar Milošević.

"Od početka mandata sam napravio 2960 sastanaka sa svojim suradnicima i nitko nikada na tim sastancima nije to niti jednom spomenuo. E sada me interesira. Ako u dvije godine na funkciji koju obavljam mi se nitko po ta tri segmenta nije obratio, kako stalno ta mantra ovdje vlada, da je tu cenzura, da tu ima problema s ograničavanjem u radu ljudi, da im se ne daje posao itd.", rekao je glavni urednik televizijskih programa HRT-a Bruno Kovačević
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!