Sjeverni ulaz u NP Krka na čekanju - zbog birokracije

28.01.2018.

14:40

Autor: HRT

Foto: ilustracija, NP Krka

Foto: ilustracija, NP Krka

Foto: - / -

Darovana vojna skladišta još nisu u vlasništvu Knina. Uredbom o darovanju, naime - nije predviđeno da se to područje namjeni za turizam već samo za poslovnu zonu.
Vlada je lani Gradu Kninu darovala bivša vojna skladišta za potrebe uređenja sjevernog ulaza u nacionalni park Krka. No ta nekretnina, ni 5 mjeseci kasnije, još nije u posjedu Grada. Naime, Uredbom o darovanju državnog zemljišta i nekretnina nije predviđeno da se to područje namjeni za turizam već samo za poslovnu zonu.

Upravo u darovanoj nekretnini nacionalni park Krka vidi mogućnost ostvarenja višegodišnje težnje da uredi sjeverni ulaz u park, kaže ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić. Pa su iz Knina uputili dopis Vladi i resornom ministarstvu da se, i zbog svih ostalih gradova i općina na nerazvijenim područjima, Uredba o darovanju državnog zemljišta i nekretnina promijeni.

"Svi trendovi u ovom trenutku pokazuju, veliku perspektivu turizma u zaleđu Dalmacije i u Lici", kaže gradonačelnik Knina Marko Jelić koji kaže da grad takvu situaciju želi iskoristiti. Adute imaju - od izvora Krke do najvišeg vrha u Hrvatskoj, a novac je osiguran iz europskih fondova. Osim ulaza u NP, napravili bi razne druge turističko-sportske-rekreativne sadržaje koji će zapošljavati ljude.

Na potezu je Ministarstvo državne imovine. Da odrade ono što nisu u proteklih 5 mjeseci. Tvrde - svjesni su problema i radi se na izmjeni Uredbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!