Škabrnja se prisjeća žrtava

17.11.2021.

19:46

Autor: Žana Morović Rudić/Dnevnik HTV/HRT/D.S.

Načelnik općine Škabrnja Ivan Škara

Načelnik općine Škabrnja Ivan Škara

Foto: Dnevnik HTV / HRT

Trideset godina poslije Škabrnja se prisjeća žrtava, a njezini mještani bore se sa svakodnevnim problemima. Načelnik općine Škabrnja Ivan Škara govorio je u Dnevniku HTV-a o mjerama koje općina pruža mladim obiteljima na svojem području.


Škabrnja itekako ima budućnost, u vrtićima je 50 mališana, a u školi je 200 učenika. 


- Glavni problem mladih obitelji u Škabrnji je nedostatak građevinskih terena te će općina uz pomoć Vlade Republike Hrvatske sufinancirati kupnju građevinskih zemljišta za mlade obitelji, rekao je Ivan Škara.


Škabrnja trenutačno ima jednak broj stanovnika kao i prije Domovinskoga rata.


- Poljoprivreda nažalost nije na jednakoj razini kao prije Domovinskog rata, no sve više mladih obitelji osniva OPG-ove i bavi se vinogradarstvom i maslinarstvom, kaže Škara.


Govoreći o sutrašnjem danu rekao je kako će se dostojanstveno prisjetiti svojih žrtava i žrtava Vukovara, no građane je zamolio da ne dolaze u Škabrnju u velikom broju, ipak se treba pridržavati protuepidemijskih mjera, naglasio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!