Škalamera bi mogao sutra na slobodu

27.08.2019.

21:51

Autor: HRT

default error photo
Stipinović kaže da ako bi bilo sve prema planu i sutra bila ispitana dva svjedoka, išlo bi se s prijedlogom za ukidanje istražnog zatvora nakon čega sud donosi rješenje i Škalamera je na slobodi.
Tijekom poslijepodneva i večeri u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci ispitano je petoro svjedoka obrane HGSS-ovog djelatnika Matka Škalamere kojega je Dobrivoje Arsić optužio za napad na nacionalnoj osnovi prije tri dana u Općini Viškovo.

Sutra ujutro će biti ispitani i svjedoci optužbe.

- Dugo ispitivanje, temeljito od strane državnog odvjetništva, iskaze ne mogu komentirati, mogu jedino reći da su povoljni za obranu, kazao je Arsen Stipinović, odvjetnik Matka Škalamere.
HGSS brani svog člana: Riječ je o medijskom linču
Dodao je da su ispitani svi svjedoci obrane, ostala su još su dva svjedoka optužbe. Kaže da ako bi bilo sve prema planu i sutra bila ispitana dva svjedoka, išlo bi se s prijedlogom za ukidanje istražnog zatvora nakon čega sud donosi rješenje i Škalamera je na slobodi.

Rekao je da je istražni zatvor određen zbog utjecaja na svjedoke i ako se oni sutra saslušaju, Škalamera mora biti na slobodi.

Stipinović kaže da je optimističan što se tiče ishoda, iako je tek istražna faza u tijeku i tek slijedi dizanje optužnice, za što smatra da nema dovoljno dokaza.

- Tu svatko radi svoj posao, tu je i Državno odvjetništvu, na koncu i oni odlučuju o svemu - analiziraju dokaze koji su izvedeni u istrazi, kazao je.

Naglasio je kako nema govora o napadu na nacionalnoj osnovi.

- Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio spašavanju ljudi, on je u HGSS-u od 18. godine i mislim da je to apsurdno na taj način uopće mu takvo nešto stavljati na teret, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!