Skandinavci uživali u slavonskim delicijama

28.04.2018.

18:23

Autor: I.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Danci i Šveđani na turi koja je počela u Beču dobili su priliku upoznati istok Hrvatske.
Uz zvuke tamburica riječni kruzer "Mali princ" uplovio je jutros u vukovarsku luku, a Danci i Šveđani na turi koja je počela u Beču dobili su priliku upoznati istok Hrvatske. U Vukovaru su uživali u domaćoj hrani i piću, učili o tradiciji i kulturi.

Svečani doček upotpunili su Tamburaški sastav Allegro i Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav.

Ove godine očekujemo uplovljavanje više od 220 kruzera što će nam u značajno mjeri podići posjećenost, izjavio je gradonačelnik Ivan Penava te dodao da je prošle godine kruzerima Vukovar posjetilo oko 28.000 turista.

Istaknuo je da stalna nazočnost Vukovara na međunarodnim sajmovima diljem Europe urodila činjenicom da su u turistički itinerer kruzera uvršteni i neki vukovarski sadržaji poput Gradskoga muzeja i Muzeja vučedolske kulture koje turisti s riječnih brodova redovito posjećuju. Najavio je nazočnost Vukovara i na velikom sajmu u Lisabonu što će dodatno promovirati grad kao turističko odredište.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić rekla je da je u Vukovaru u 2016. godini pristalo 224 kruzera, a u 2017. godini njih 205. Gotovo 50 posto turista na pristiglim kruzerima činili su Amerikanci, a 30 posto Nijemci. U 2018. godini najavljeno je pristajanje 223 kruzera.

Dodala je da Vukovar bilježi 37 posto više dolazaka turista i 48 posto povećanja u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu te da u svrhu razvoja turističke djelatnosti, grad Vukovar financira edukaciju 10 turističkih vodiča sa znanjem engleskoga jezika, a u cilju njihova angažmana za turiste, napose one s kruzera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!