22:22 / 12.03.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Škare-Ožbolt: Puno nepotrebnih probijanja rokova kod OŠ Bukovac

default error photo

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt danas je obišla OŠ "Bukovac" koja je teško oštećena u potresu te je upozorila kako je došlo do mnogih problema i nepotrebnih probijanja rokova u njezinoj izgradnji.

- Po mom mišljenju ovdje postoji mnogo problema i nepotrebnih probijanja rokova. Obećano je da će u roku od 18 mjeseci biti završena izgradnja škole. Tih 18 mjeseci ističe krajem ove godine, što znači da smo dvije godine bacili u vjetar, rekla je Škare Ožbolt nakon obilaska te škole tijekom kojeg je provjerila status izgradnje novog objekta.

Škare Ožbolt je razgovarala i s nazočnim roditeljima o situaciji u kojoj se nalaze gotovo godinu dana. Kazala je i kako je natječaj za izvođača radova pri kraju, te bi ponude uskoro trebale biti otvorene.

- Nakon što se ponude otvore i izabere izvođač, slijedi žalbeni rok. U slučaju da ne bude žalbi, početak rušenja se može očekivati tijekom ljeta, pojasnila je.

Istaknula je i da treba puno brže i racionalnije pristupiti rješavanju takvih projekata poručivši kako prije raspisivanja natječaja za projektnu dokumentaciju te izvođača radova za gradnju, treba raspisati natječaj za odabir izvođača radova za rušenje.

- Time bi se skratilo ukupno vrijeme provedbe projekta, te racionalizirali troškovi jer bi se u trenutku završetka natječaja za gradnju, moglo odmah krenuti s gradnjom jer bi stara škola već bila srušena, rekla je Škare-Ožbolt.

Predsjednica Mjesnog odbora Bukovac Zrinka Pivčević podsjetila je da je priča o obnovi, odnosno izgradnji potpuno nove školske zgrade, krenula puno prije potresa.

- Već 2019. godine je Vijeće gradske četvrti Maksimir izdvojilo oko milijun kuna za projektnu dokumentaciju. Kada se dogodio potres i kada je škola nepovratno uništena, mi smo bili u situaciji da smo imali gotovu projektnu dokumentaciju,  kazala je.

Dodala je i da su imali i preduvjete da se odmah pokrene postupak ishođenja građevinske dozvole i pokretanje javne nabave za odabir izvođača radova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!