11:57 / 21.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Škaro se izjasnio da se ne smatra krivim

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje Damiru Škari, bivšem predsjedniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a.
Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje Damiru Škari, bivšem predsjedniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a. Škaro se izjasnio da se ne smatra krivim za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice Autokluba Siget.

Škaro izašao iz istražnog zatvora 
HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare 
Damir Škaro podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget 

Budući da se radi o kaznenom djelu spolnog uznemiravanja i silovanja, tužiteljstvo je na velikogoričkom Županijskom sudu zatražilo da suđenje bude zatvoreno za javnost, što je prihvatio Škarin branitelj Krešimir Krsnik. Uz to, Škarin odvjetnik je predložio da sud ponovno ispita žrtvu, o čemu će se sud izjasniti do studenog kada se nastavlja suđenje ispitivanjem dvoje svjedoka.

Glasnogovornica suda Kornelija Kallay Blažeković, kazala je da se obrana na dio dokaza suglasila, ali na dio i nije.

Optužnica protiv Škare je potvrđena u lipnju iz drugog pokušaja, jer je njegova obrana zatražila izdvajanje pojedinih dokaza za koje je tvrdila da su nezakoniti, a što je sud odbio. Damir Škaro se od optužbi brani sa slobode na koju je 24. listopada pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.

Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik izjavio je da sad slijedi dokazni postupak.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

HDZ je nakon razotkrivanja tog slučaja protiv svog bivšeg saborskog zastupnika, brončanog boksačkog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!