Skinut znak zabrane kupanja na plaži pored samostana na Krku

29.08.2023.

19:53

Autor: V.G./Dnevnik/HRT

Nakon reakcije građana, skinut je znak zabrane kupanja na plaži pored samostana u mjestu Porat na otoku Krku.

Iz Općine Malinska poručili su kako nitko ne privatizira taj dio odnosno pomorsko dobro koje se nalazi ispred samostana, hotela i privatnih kuća.

Isto tvrdi i vlasnik obližnjeg hotela te mještani koji žive u obližnjim kućama, a časne sestre nisu htjele pred kamere.

- Ne brani se nikome, nego priroda je onemogućila da se na normalan način prolazi uz obalu. U tim gromačama imaju časne sestre svoje privatne dijelove kamo se presvlače, nitko iz poštovanja iz Porta, pa ni gosti nisu odlazili jer se zna da je to područje gdje se časne sestre ponekad i okupaju. Dakle, to područje također nije zabranjeno za dolazak, ali je teško pristupačno, a s druge strane poštuje se časne sestre, pojasnio je Robert Anton Kraljić, načelnik općine Malinska - Dubašnica.

- Normalno da ne možemo nikome zabraniti da se kupa, jedino što se događa je to da se samo preko našeg terena može doć do te plaže budući da ste vidjeli da je priroda odradila svoje, kazao je Nenad Šabalja, suvlasnik hotela Villa Margaret.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!