18:03 / 11.02.2018.

Autor: HRT

Škola na kotačima

-

-

Foto: - / -

Ravnatelj kaže da im ništa ne manjka, učenici ne izostaju s nastave. Možemo se jedino upitati - govorimo li o školi u Hrvatskoj?
Osnovna škola "Matija Gubec" u malom slavonskom mjestu Magadenovcu jedina je u zemlji u kojoj su svi učenici i učitelji putnici, pa je zovu i škola na kotačima. Ima čak devet područnih škola, od kojih je jedna po broju učenika čak veća od matične.

Da bismo došli u matičnu školu u Magadenovcu, prošli smo kroz Marijance. Ondje je nova područna škola, sa 103 učenika. Svako jutro prije nastave vježbaju svi, i učitelji i učenici. Tjelovježbu organizira nastavnica engleskog jezika, koja se toga dosjetila jer su djeca u školu "stalno dolazila pospana". "I nisu baš bila spremna za rad. I eto, pustili smo glazbu i idemo se malo rastegnuti i pripremiti za nastavu", kaže Jelena Korov Ježić, nastavnica engleskog jezika.

Ravnatelj kaže da im ništa ne manjka, učenici ne izostaju s nastave, upisat će veći broj učenika. Možemo se jedino upitati - govorimo li o školi u Hrvatskoj?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!