"Škola na Trećem" od ponedjeljka

15.03.2020.

11:25

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik u podne/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Od ponedjeljka svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu će pratiti od kuće putem HRT-a.
Od ponedjeljka svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu će pratiti od kuće putem HRT-a. U "Školi na Trećem" uz nastavu hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđen je veliki i mali odmor tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tijelesnog.

• Sve o Školi na Trećem

Sutra mališani od prvog do četvrtog razreda ne idu u svoju pravu školu, ne voze ih roditelji, ali ih ipak  moraju probuditi na vrijeme - da bi u 8 sati bili u virtualnoj učionici, jer počinje "Škola na trećem", na HRT3.

Učiteljice, naravno, nisu naviknule predavati ispred kamera, nego u razredu s učenicima.

- Učiteljice se odlično snalaze ispred kamera. Mi činimo sve kako bismo im olakšali početak nastave na televiziji, kaže Rahela Štefanović, urednica Škole na Trećem.

A tjelesna i zdravstvena kultura, jedan od učenicima omiljenih predmeta, u Školi na trećem postat će još zanimljivija. Vrhunski sportaši pripremaju vježbe za njih.- Imamo nevjerojatnu sreću da su nam se odazvali vrhunski hrvatski sportaši koji će vježbati s nama, s učenicima. Radi se o svjetskim, europskim prvacima, osvajačima olimpijskih medalja. Borna Ćorić, Ana Konjuh, Stjepan Božić, Valent Sinković, Marijo Možnik..., nabraja Dario Novak s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

- Drago mi je ako mogu pomoći u ovoj situaciji svima, a pogotovo klincima, komentira boksač Stjepan Božić.

Snimaju danas sekvence i blokove vježbi iz različitih sportova pa će tako u stankama između učenja na Trećem, učenici vježbati sa svojim uzorima.

Pogledajte prilog:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!