15:56 / 05.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Škola u Koprivnici nastavu počinje virtualno, 11 novozaraženih

Foto: ilustracija, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: ilustracija, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na području Koprivničko-križevačke županije 11 je novozaraženih.

Učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski prva će dva tjedna nastavu pratiti na daljinu, najavio je u subotu na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a 11 je novozaraženih na području Županije.

Najnovije informacije pratite na www.hrt.hr/koronavirus!

U spomenutoj osnovnoj školi pet djelatnika školskoga tehničkog osoblja pozitivno je na koronavirus, a jedna prosvjetna radnica ima simptome i u samoizolaciji čeka testiranje.Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž kazala je za Dnevnik HTV-a kako još nema potvrde da je u školi zaražen netko od nastavnog osoblja. S online nastavom počinju zbog opće situacije. U tijeku je dezifekcija cijele zgrade i u planu je da škola ostane zatvorena 14 dana. Tako predlaže struka, a nakon toga nastava bi se trebala nastaviti u školskim klupama, dodala je.

U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije registrirano je jedanaest novooboljelih, od kojih su šestero kontakti prije pozitivnih, dok se kod pet osoba još utvrđuje epidemiološki izvor zaraze. Trenutačno je 36 oboljelih, 119 ih je u samoizolaciji, dok su na liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici četiri osobe.  

Strože epidemiološke mjere i ograničenje okupljanja

Članovi Stožera podsjetili su da od ponedjeljka, 7. rujna, na snagu stupa i Odluka Stožera civilne zaštite RH kojom je potvrđen prijedlog Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje te županije, a koje će biti na snazi idućih 30 dana.

- Njima će se ograničiti broj osoba na svadbenim svečanostima na stotinu, i to zbog brojnih upita za održavanje svadbenih svečanosti osoba iz susjednih županija gdje je takva mjera već prije uvedena. Također, u svim zatvorenim prostorima u kojima se održavaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obvezna će biti uporaba maski za lice, izvijestio je načelnik Stožera Ratimir Ljubić


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!