Škole i vrtić u Čazmi od ponedjeljka rade normalno

18.09.2022.

14:07

Autor: M.Š./Hina/HRT

Posljedice olujnog nevremena u Čazmi

Posljedice olujnog nevremena u Čazmi

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Čazmanske škole i vrtić u ponedjeljak će raditi normalno, svi stanovnici imaju struju i vodu, a i dalje se intenzivno radi na saniranju krovišta 40-ak objekata nakon jakog olujnog nevremena koje je taj kraj zadesilo u petak popodne, rečeno je na sastanku Službi civilne zaštite u nedjelju.

Zamjenski smještaj osiguran je za jednu čazmansku obitelj, a dvoje ozlijeđenih, djevojčica s prijelomom noge i policajac koji je pao s ljestava, stabilno su i uspješno se oporavljaju od zadobivenih ozljeda.

Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger kazao je da je šteta nastala na području Čazme, ali i gradova Grubišno Polje i Garešnica te općina Veliki Grđevac, Ivanska, Velika Trnovitica, Đulovac, Štefanje i Berek.

Do sada je odrađeno više od 350 intervencija, a i sada je na terenu oko stotinu ljudi. Odmah u četvrtak su aktivirani i svi resursi civilne zaštite.

U roku od nekoliko sati dostavljena su tri kamiona opreme potrebne za sanaciju krovišta i nadomjestak struje, odnosno 16 tisuća kvadrata folije i 1.600 kvadrata cerade, kao i 12 agregata, naglasio je voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar Željko Vukoja.

Pomagali su i građani radom i kamionima, HGSS, Crveni križ. Svi oni kao i žurne službe zaslužuju zahvalu.

Župan Marko Marušić zahvalio je svim službama koje su brzom intervencijom na terenu spriječile veće štete, od vatrogasaca, Crvenog križa, liječničke ekipe, komunalaca i HEP-a, ali i Vladi RH koja je stavila na raspolaganje sve potrebne resurse.

- Elementarna nepogoda proglasit će se sljedećeg tjedna, a pogođena područja u ponedjeljak će obići ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Građani koji su pretrpjeli štetu mogu računati na pomoć i županije i drrave, istaknuo je župan Marušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!