Škole: najmanji uživo, ostali na daljinu

24.01.2021.

20:50

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/HTV/IMS

Nastava na potresom pogođenim područjima

Nastava na potresom pogođenim područjima

Foto: Dnevnik / HTV

Za nama je prvi tjedan drugog polugodišta, vrlo neobične školske godine. I dok su neki slušali nastavu na daljinu, neki uživo u školi, a neki putem Škole na Trećem. Svima njima se u drugom tjednu pridružuje i dio učenika na potresom pogođenom području i slušati nastavu na daljinu.

- Uglavnom nas gledaju djeca koja su u samoizolaciji, ali imamo i dosta primjera gdje nas učiteljice obavještavaju da unutar svoje nastave odgledaju sat vremena programa i onda svoju nastavu baziraju na sadržajima koje smo mi obradili, Stjepan Krajček, učitelj Škole na Trećem.

Nadaju se da će biti od pomoći i učenicima na potresom pogođenom području. A upravo njima i njihovim učiteljima svaka pomoć je dobrodošla. A to će moći od sutra, kada  osnovci i srednjoškolci  kreću s nastavom na daljinu.

Ravnateljica OŠ Glina Roberta Štajdohar kaže kako se kreće s dva pripremna tjedna, javljanjima učenika, razgovorima, psihološkom pomoći te radionicama i ponavljanjem. Konkrenta nastava, dodaje, počet će 8. veljače.

Iz srednje škole Glina nitko se nije ispisao

Nakon Srednje škole Petrinja, pripremaju se i učenici Srednje škole u Glini. U tijeku je, kaže ravnateljica Marija Margušić Novosel - nabava opreme za 23 učenika koji su ostali bez računala. U dogovoru su s osnivačem i Ministarstvom i ravnateljica vjeruje da će se to brzo riješiti. Dobra je vijest da se od 198 učenika nitko nije ispisao iz škole. Za maturante će škola biti organizirana u srednjoj školi u Topuskom.

Što se tiče ostalih učenika u Hrvatskoj i priče o načinu ocjenjivanja i načinu pisanja testova u školi dok traje nastava na daljinu - profesori imaju brojna pitanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!