Školski odbor Klasične gimnazije i dalje bez zaključka

19.07.2022.

Zadnja izmjena 20:25

Autor: Dominique Bratović-Vela/Dnevnik/IMS/HRT

Zagrebačka klasična gimnazija

Zagrebačka klasična gimnazija

Foto: HRT / HTV

I dalje stižu reakcije na slučaj "Daj mi pet". Nova, izvanredna sjednica Školskog odbora zagrebačke Klasične gimnazije završila je bez konkretnih zaključaka. Članovi odbora saslušali su i ravnateljicu i profesoricu matematike koja je u medijima izjavila da je promijenila ocjene zbog ravnateljičina pritiska.


Profesorica matematike na osobnu se molbu članovima odbora očitovala o situaciji. Već je javno ustvrdila da je zbog ravnateljičina pritiska, nakon e-maila predsjednikove supruge, promijenila zaključene ocjene sedmorici učenika. Ravnateljica te tvrdnje potpuno odbacuje i najavljuje pravne korake.

Tužna je ovo situacija za školu s tradicijom dugom 400 godina, kazala je uoči sjednice članica odbora Nadežda Čačinović.

- Žao mi je da je moguće da netko utječe na to. Da ih se može tako povlačiti i mučiti, gnjaviti, bez obzira o kome se radi, izjavila je Nadežda Čačinović, članica Školskog odbora Klasične gimnazije, predstavnica osnivača.

Nakon dva i pol sata sjednica je završila, a članovi školskog odbora odlučivali su i nije bilo izjava za medije. HTV neslužbeno doznaje da nažalost – zaključka nema.

Čačinović je kazala da je bilo riječi o tome da se poprave odnosi u komunikaciji te smatra da su u tome uspjeli. Na pitanje o tome kako su komunicirale ravnateljica i profesorica, kazala je kako je njen stav da je to bilo sasvim u redu. Nema stava Odbora, mi nemamo nadležnosti što se tiče izvještaja niti drugoga, dodala je Čačinović.

"Nije bilo zaključka jer mi i ne možemo ništa odlučivati, ali smo saslušali obje strane koje su dale svoje izjave," doznaje se od člana Odbora.

Odgovarajući na pitanje je li se spominjao e-mail predsjednikove supruge, Čačinović je kazala: Nismo morali posebno spominjati, pa to svi znamo odakle je poteklo!

Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić u priopćenju poručuje da će poduzeti korake kako bi se osigurao čim kvalitetniji nastavni proces te ističe:

"..da je na sjednici istaknula kako je cijeli događaj izuzetno ispolitiziran, donio veliku medijsku pozornost te nanio štetu u prvom redu školi i učenicima... ni medijske interpretacije inspekcijskih zaključaka ne doprinose smirivanju situacije".

Mnogi se pitaju - hoće li ova situacija ostati nerazriješena do početka nove nastavne godine?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!