11:12 / 14.02.2020.

Autor: B.A./HRT

Škorić: Nema prevrata; Galić se kandidirao za potpredsjednika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vukovarko-srijemski župan i član Predsjedništva županijskog HDZ-a Božo Galić.
Vukovarko-srijemski župan i član Predsjedništva županijskog HDZ-a Božo Galić predstavio je u petak kandidaturu za mjesto potpredsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima, poručivši kako podupire kandidaturu aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića za novi mandat.

Predstavljajući kandidaturu u vinkovačkom hotelu Admiral, u nazočnosti brojnih članova HDZ-a iz Vinkovaca i drugih mjesta u županiji, Galić je naglasio da je Vlada premijera Plenkovića puno učinila za razvoj Vukovarsko-srijemske županije i cijele Slavonije, ali ipak u dovoljnoj mjeri nisu prepoznati strateški projekti najistočnije hrvatske županije.

- Moja snaga je s vama i u realizaciji svih projekata na kojima smo radili ovih proteklih godina. Vrlo dobro koristimo sredstva iz EU fondova ali nismo zadovoljni jer nam mladost odlazi, rekao je župan Božo Galić.

Dodaje kako je nezadovoljan sporom realizacijom državnih projekata na području Vukovarsko-srijemske županije.

Također je podsjetio da u ovom trenutku na području županije ima ugovorenih poslova u vrijednosti tri milijarde kuna.

- Ono za što se ja zalažem je reorganizacija Hrvatskih šuma, daleko brža obnova željezničke pruge Vinkovci-Zagreb te izgradnja pogranične ceste Ilok-Lipovac-Strošinci koja je trenutačnu najbitnija za našu županiju, naveo je Galić.

Govorili su i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, koji je predstavio strateške projekte županije te direktor Centra kompetencija Vinkovci Ivan Ambroš.

Škorić o podržavanju Plenkovića

Nema nikakvog prevrata, poručio je danas Petar Škorić nakon što je jučer povukao svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a.

Škorić je novinarima rekao da se od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova te da nije dobro da iz unutarstranačkog procesa HDZ izađe podijeljen. Izrazio je uvjerenje da će kroz ovaj proces svi iščitati potrebu "da se stranka svjetonazorski vrati onom dijelu koji se u ovom trenutku odmaknuo od HDZ-a".

- Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam svima, a kad vas se počne svrstavati uz ovaj ili onaj tabor, i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo, rekao je Škorić.

- Procijenio sam, nakon što su službeno objavljene kandidature, da je najbolje za HDZ i Hrvatsku da gospodin Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a, dodao je.

Na pitanje novinara rekao je da je odluku donio apsolutno sam i da nije bilo ucjena.

- Ne želim dijeliti ljude, smatram da ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji su kandidati, rekao je Škorić.

- HDZ je iznad svih nas, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!