15:34 / 04.08.2019.

Autor: Hina/HRT

Škoro: Neću biti fotomodel ni fikus

-

-

Foto: - / -

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro rekao je u nedjelju u Sinju, kamo je došao na Sinjsku alku, da on nema namjeru na Pantovčaku ili bilo kojoj drugoj lokaciji glumiti fotomodel ili fikus.
Predsjednički kandidat Miroslav Škoro rekao je u nedjelju u Sinju, kamo je  došao na Sinjsku alku, da on nema namjeru na Pantovčaku ili bilo kojoj drugoj lokaciji glumiti fotomodel ili fikus.

- Tražim malo ozbiljniju situaciju kada je u pitanju funkcija predsjednika države, rekao je Škoro novinarima, objasnivši da on zagovara snažnije predsjedničke ovlasti jer sadašnji model ne valja.

Ustvrdio je kako se u 20 godina pokazalo da Hrvatska nema sustav parlamentarne demokracije jer se sve svodi na dogovor šefa pobjedničke stranke s koalicijskim partnerima, što treba promijeniti.

Škoro smatra da narod koji na direktnim izborima bira predsjednika države mora imati pravo da u tom smislu bude korektiv.

Drži također da predsjednik mora biti čovjek koji može poduzimati određene inicijative, "a ne samo glumiti gljivu", što njega ne zanima.

"Pozdravit ću Milanovića, sretnem li ga"

Za SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, s kojim se prema pisanju medija u subotu "zakačio" na Facebooku, Škoro je rekao da će s njim razgovarati i pozdraviti ga susretnu li se danas u Sinju.

Škoro je rekao da priča o tome da on izbjegava medije nije točna jer je dugo vremena u medijima i odrastao je pred javnošću. Poručio je da nema namjeru ni s kim polemizirati, ali i da je normalno što je on Milanoviću imao potrebu "vratiti nazad" nakon što je Milanović imao potrebu sam nešto komentirati.

Najavio je da će u sljedećih pet mjeseci odgovoriti na sva pitanja, a pokušat će voditi normalnu, afirmativnu kampanju u kojoj će se usredotočiti na svoj program.

Za aktualnu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja još nije potvrdila svoju kandidaturu, rekao je da je "danas lijep i sunčan dan pa će to možda učiniti danas".

Sadašnja predsjednica protokolarno obavlja svoju dužnost

Smatra da bi bio bolji predsjednik od Grabar-Kitarović jer on "ima kompetencije, ima na neki način rezultate i viziju, a način na koji se dosad obavlja ta funkcija je protokolarna".

Za večerašnji koncert Marka Perkovića Thompsona na splitskoj rivi, Škoro je rekao da bi na sutrašnji praznik svi trebali otići kod spomenika na kojem je 201 ime, pokloniti se i ne politizirati. Škoro kaže da se on ne koristi današnjim i sutrašnjim danom u predizborne svrhe jer je red da danas bude u Sinju s obzirom na to da večeras u Trilju ima koncert.

Za dvojezične ploče u Vukovaru Škoro je rekao da postoje zakonska rješenja po kojima treba postupati, ali i da se radi o izranjavanom gradu pa od toga ne treba raditi dodatnu politiku. Dodao je da nitko ne spori ćirilicu i prava manjina, ali da nekada treba prihvatiti mišljenje većine jer je Hrvatska država hrvatskog naroda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!