18:01 / 22.05.2019.

Autor: Tatjana Munižaba/M.Š./HRT

Škoro potvrdio za HRT mogućnost kandidature za predsjednika države

Foto: Miroslav Škoro

Foto: Miroslav Škoro

Foto: - / -

Nakon sinoćnjeg rezultata Hrejtina, Miroslav Škoro za HRT je potvrdio mogućnost kandidature za predsjednika države.
Rezultati našeg sinoćnjeg HRejtinga o popularnosti predsjedničkih kandidata iznjedrili su jedno novo ime koje je odmah u javnosti izazvalo veliko zanimanje.

- HRejting: Rang lista potencijalnih predsjedničkih kandidata


Miroslav Škoro
, naš poznati glazbenik, prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mijenja i odmah dobio 9,4% potpore, što ga je svrstalo na visoko treće mjesto, iza predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Miroslav Škoro za HRT je potvrdio da, nakon ovakvih rezultata HRejtinga, razmatra mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima.

- Ako je hollywoodski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač!? Tako o predsjedničkoj kandidaturi Miroslava Škore misli -  Miroslav Škoro! te dodaje:

- Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje onda o tome treba razmisliti ozbiljno.

Ozbiljno razmišljaju, i to baš o Škori - politički analitičari. Da pjevač vodi Hrvatsku, nije im nužno neuspjeli vic.

- Ja bih vas željela podsjetiti da je riječ o čovjeku koji ima doktorat znanosti koji ima znanje jezika i što je jako bitno za tu funkciju, kaže Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti.

- Mi moramo u Škorin životopis ugraditi činjenicu da je već bio u politici. I to ne marginalno. Bio je zastupnik., smatra politički analitičar Ivica Relković.

HDZ-ov zastupnik koji bi sad toj stranci mogao biti najveća prijetnja.

- Čini se da bi on oteo glasove upravo KGK, jer je to zapravo slično biračko tijelo, odnosno biračko tijelo na koje ona računa ako se odluči za drugi mandat, dodaje Leinert Novosel.

- Ali to ne znači da on nema prostora za uzimanje nekog drugog biračkog tijela, jer se u Hrvatskoj mnogo toga pomiješalo.Kolinda uzima čak i dio SDP-ovih, Milanović uzima dio HDZ-ovih, zašto ne bi i Škoro uzeo dio centra, dodaje Relković.

Uzima Škoro i medijski prostor, dok Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović o kandidaturi šute. Ali na tome, čini se, naveliko rade.

Aktualna predsjednica nakon Kanade, nastavlja obilaziti Hrvatsku, danas južnu. Obilazi navodno i Milanović...SDP-ovce po Hrvatskoj.

A procedura je, valjda, najprije potpora kandidaturi, a onda objava. A kad i ako to Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović učine, trećeplasirani iz naše ankete u startu je u prednosti.

Škoro se sigurno neće mučiti s pronalaskom pjevača u kampanji. Sam će sebi, kaže, pjevati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!