20:45 / 06.04.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Skup solidarnosti s građanima Sirije u Zagrebu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stotinjak građana u parku Zrinjevcu pisali su poruke mira ljudima koji trpe u ratu.
Mirni skup solidarnosti s građanima Sirije, koja su već sedam godina pod ratnim strahotama, održan je u petak predvečer u Zagrebu u organizaciji Inicijative "Dobrodošli".

Stotinjak građana u parku Zrinjevcu pisali su poruke mira ljudima koji trpe u ratu. U porukama traže da se završi besmisleni rat, a zapalili su i svijeću mira kojom su pokazali ljudsku potporu.

Sirijski student u Zagrebu Talal rekao je da se rat u Siriji nastavlja i nakon sedam godina te i dalje uništava gradove i ljude, ostavlja djecu bez škole i roditelja, obitelji i budućnosti.

Dosad je prema službenim podacima ubijeno više od pola milijuna ljudi, pet milijuna ih je napustilo zemlju, a više od šest milijuna raseljeno je unutar Sirije, rekao je student koji u Zagrebu boravi četiri godine, a čiji su roditelji ostali u Damasku.

Mnoge zemlje profitiraju od ovog rata - Rusija, Turska i Amerika te NATO i druge zemlje, a na svim dijelovima Sirije i dalje stradavaju nedužni civili, rekao je Talal i dodao da u Zagrebu boravi oko pedeset Sirijaca koji su zatražili azil u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!