07:51 / 14.04.2020.

Autor: P.F./HRT

Slab potres nadomak Zagreba

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Foto: - / -

Magnituda potresa iznosila je 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja prema Mercalli-Cancani-Siebergovj ljestvici, priopćeno je iz Seizmološke službe RH.
Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je u utorak ujutro slab potres s epicentrom kod Bizeljskog u Sloveniji, blizu granice s Hrvatskom.

Jutros u 7 sati i 27 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres s epicentrom kod slovenskog grada Bizeljskog, blizu granice s Hrvatskom.

Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je  Seizmološka služba RH.


Prvu je informaciju dao European-Mediterranean Seismological Centre.
koji je izvijestio da je zabilježen slab potres magnitude 2,8 prema Richteru, s epicentrom kod Zaprešića nadomak Zagreba.Podsjetimo, Zagreb je 22. ožujka ove godine pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina. Oštećene su brojne kuće, zgrade i bolnice. Tlo je nastavilo podrhtavati cijeli dan, a do danas su zabilježene stotine manjih potresa.

Slab potres kod Bizeljskog u Sloveniji, blizu granice s Hrvatskom


Zagreb, 14. travnja 2020. (Hina)
ZAGREB, 14. travnja 2020. (Hina) - Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je u utorak ujutro slab potres s epicentrom kod Bizeljskog u Sloveniji, blizu granice s Hrvatskom.Jutros u 7 sati i 27 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres s epicentrom kod slovenskog grada Bizeljskog, blizu granice s Hrvatskom.
Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je u utorak Seizmološka služba RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!