Slavko Orešković novi dekan Medicinskoga fakulteta u Zagrebu

22.04.2021.

22:25

Autor: HRT/Hina/D.D.

Orešković novi dekan Medicinskog fakulteta

Orešković novi dekan Medicinskog fakulteta

Foto: Dalibor Urukalovic / PIXSELL

Redoviti profesor u trajnom zvanju u Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Slavko Orešković novi je dekan toga fakulteta, a na tu ga je dužnost u četvrtak na izvanrednoj sjednici izabralo Fakultetsko vijeće.

Novi dekan zaposlen je u Klinici za ženske bolesti i porode Medicinskoga fakulteta i KBC-a Zagreb u Petrovoj, gdje ujedno i obnaša funkciju predstojnika Klinike, a na dekansku dužnost izabran je za mandatno razdoblje od akademske godine 2021./22. do akademske godine 2023./24., priopćio je Medicinski fakultet.

Slavko Orešković specijalistički ispit iz ginekologije i opstetricije položio je 1992. a od 2004. je uži specijalist iz uroginekologije.

Voditelj je predmeta "Dijagnostika i liječenje inkontinencije mokraće u žena" na poslijediplomskom doktorskom studiju "Biomedicina i zdravstvo" na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te tri poslijediplomska tečaja I. kategorije Medicinskoga fakulteta u Zagrebu s područja uroginekologije.

Mentor je više magistarskih i doktorskih radova, urednik nekoliko knjiga i priručnika, te autor i koautor mnogobrojnih radova.

Član je Hrvatske liječničke komore (HLK) i Hrvatskoga liječničkog zbora (HLZ), predsjednik je Hrvatskoga društva za ginekološku urologiju HLZ-a, te potpredsjednik Hrvatskoga društva za ginekologiju i opstetriciju i član Upravnoga vijeća Hrvatskoga društva za ginekološku endoskopsku kirurgiju HLZ-a.

Član je i Hrvatskoga društva za perinatalnu medicinu HLZ-a, Hrvatskoga društva sudskih vještaka HLZ-a te Europske udruge za istraživanje raka (European Association for Cancer Research).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!