11:11 / 05.08.2019.

Autor: HRT

Slavonac koji je svoje bitke vodio na Velebitu

-

-

Foto: - / -

Naš Edi Škovrlj u Kninu je razgovarao sa Zdravkom Blaževićem iz Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata, Slavoncem koji je tri godine ratovao na Velebitu.
Na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu okupili su se građani iz svih krajeva Lijepe naše, cijeli državni vrh te brojni vojni dužnosnici. U Knin su stigli i mnogi branitelji koji su oslobađali okupirana područja od velikosrpskog agresora i zapovjednici u Oluji.

Naš Edi Škovrlj razgovarao je sa Zdravkom Blaževićem iz Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata, Slavoncem koji je tri godine ratovao na Velebitu.

- Dan kada je počela Oluja
- Knin: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
- Neno, Pajo i Zoran - tri prijatelja koji su zajedno prošli cijeli rat
- VIDEO: Nebu pod oblake - priča o Krilima Oluje

- Na Velebitu je bilo tvrdo, ali smo i mi bili tvrdi. Sila na silu. Budući da je najveće brdo u Slavoniji bundeva i mekano je, svladali smo tu vještinu. Zima je bila jaka, mi se u Slavoniji držimo pušnice i tople sobe, a Velebit je bio nešto sasvim drugo, s osmijehom se prisjeće Zdravko Blažević, koji je s Orlovima u Oluji prošao pravac Bukva - Mali Alan - Gračac. 

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Lijepo je doći u Knin. Ovdje se dolazi jednom godišnje. Ali mi branitelji smo bliže kraju nego početku i trebali bismo se obavezno ovdje sastajati. Malo smo se otuđili - mi branitelji. A ovo je mjesto gdje bismo se trebali zbližavati i na taj dan s ponosom pokazivati da smo - pobjednici, zaključio je Blažević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!