16:51 / 17.07.2020.

Autor: P.F./HRT

Slavonski Brod bogatiji za dva respiratora najnovije generacije

-

-

Foto: - / -

Donacija vrijedna pola milijuna kuna stiže u pravo vrijeme i bit će dragocjen alat u borbi protiv koronavirusa ali i korak prema kvalitetnijoj skrbi za najteže bolesnike.
Zahvaljujući akciji lokalnih gospodarstvenika i Ligi protiv raka Brodsko-posavske županije, Opća bolnica u Slavonskome Brodu bogatija je za dva respiratora najnovije generacije.

Donacija vrijedna pola milijuna kuna stiže u pravo vrijeme i bit će dragocjen alat u borbi protiv koronavirusa, ali i korak prema kvalitetnijoj skrbi za najteže bolesnike.

- Osnažujemo svoje pozicije u ovoj daljnjoj borbi koja nam predstoji, nadamo se ne velikog intenziteta. Ali ipak budimo spremni kao što smi dosad bili - korak i dalje ispred bolesti Covid- 19, rekao je prim. dr. sc. Josip Samardžić, dr. med., ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod.

- Oprema koja će biti upotrijebljena ne samo sada u vrijeme korone nego i za ostale situacije kada budu potrebe i ugroženih ljudi, rekao je o respiratorima Darko Katić, predsjednik Lige protiv raka Brodsko-posavske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!