16:59 / 22.05.2021.

Autor: Višnja Ružojčić/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Slavonski Brod: I Duspara i Jelić uvjereni u pobjedu

Mirko Duspara i Dragan Jelić

Mirko Duspara i Dragan Jelić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Iako Brodsko-posavska županija slovi kao "HDZ-ova utvrda", Slavonski je Brod proteklih 16 godina vodio nezavisni Mirko Duspara. Povjerenje birača za još jedan mandat pokušat će izboriti u drugom krugu izbora u srazu s Draganom Jelićem. HDZ ga u bitku za Brod šalje drugi put, a obojica kandidata uvjerena su u pobjedu.

Po peti mandat na čelu Slavonskoga Broda nezavisni Mirko Duspara ide s boljim rezultatom iz prvog kruga izbora. Osvojio je oko 1800 glasova više od HDZ-ova Dragana Jelića.  


- I mislim da je to za ovog protukandidata nedostižno, a mi ćemo se potruditi da to tako i bude, kaže Mirko Duspara, kandidat za gradonačelnika Slavonskoga Broda (Mirko Duspara Nezavisna lista).


- Naravno da je dostižna. Mi ćemo raditi opet afirmativnu kampanju s naglaskom na projekte, kaže Dragan Jelić, kandidat za gradonačelnika Slavonskoga Broda (HDZ i HSP).


S projektima na čijim će krilima Brod zaploviti punim jedrima računaju oba kandidata. Duspari je adut demografska obnova. 


- Dobre projekte, kao što je ovaj projekt izgradnje stanova za mlade obitelji, to sigurno nastavljamo. Uskoro kreće izgradnja i u novom naselju, koje je preko puta ovoga naselja jer je velik interes mladih - i Brođana, ali i mladih koji dolaze u grad Slavonski Brod. Nastavit ćemo s pravom građenja za obiteljske kuće za mlade. I tu je velik interes mladih, kaže Duspara.


Za to planiraju osigurati i povoljno poslovno okruženje. To se moglo i trebalo dogoditi davno prije, kaže Jelić. Poziva na promjene jer grad golemog potencijala stagnira, a investitori ga zaobilaze.


- Iza mene je gospodarska zona Bjeliš koja je obećavana 2013., 2017. Evo, još uvijek raste kupus u njoj. Nema ni jednog investitora. To je pokazatelj gdje je gospodarstvo u Slavonskom Brodu sada. Znači, prvi projekti će biti kako privući domaće i strane investicije, prvi projekti će biti dati što više poticaja postojećim poduzetnicima. I to odmah iz ovogodišnjeg proračuna, kaže Jelić.


Obojici će za važne odluke trebati većina u Gradskom vijeću. Za sada je nema ni jedna politička opcija.


- Otvoreni smo za pregovore sa svima, naročito s opcijama koje su bliske HDZ-u i našim partnerima, tako da sam ja uvjeren da ćemo nakon 30. 5. imati, naravno, i gradonačelnika i stabilno Gradsko vijeće, kaže Jelić.


- Svi oni kojima je interes grada Slavonskog Broda na prvom mjestu su dobrodošli. A svi oni koji kalkuliraju i izvode neke političke ekshibicije, brzo će biti prepoznati i neće biti u kombinaciji za sastavljanje Gradskog vijeća, kaže Duspara.


Tko će biti u prilici promiješati te karte, ovisit će sasvim sigurno i o rezultatima drugog kruga izbora za gradonačelnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!