Slavonski Brod: Iz opožarene kuće uspjela izaći 85-godišnja žena, nije ozlijeđena

07:46 / 08.03.2022.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Vatrogasci gase požar na kući u naselju Podvinje

Vatrogasci gase požar na kući u naselju Podvinje

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

U brodsko-posavskoj policiji još istražuju što je u ponedjeljak popodne izazvalo požar u obiteljskoj kući na području Slavonskog Broda, iz koje je na vrijeme izašla 85-godišnja starica, majka vlasnika kuće, te nije ozlijeđena.

Iz policije su u utorak priopćili da je požar oko 13 sati izbio u Kerdenu, u kući 57-godišnjeg vlasnika.

U trenutku požara, koji je zahvatio prostorije kuće i krovište, u kući se nalazila njegova 85-godišnja žena koja je na vrijeme izašla van.

Požar su oko 15 sati lokalizirali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

U brodsko-posavskoj Policijskoj upravi ističu da njihovi kolege iz Policijske postaje Slavonski Brod osiguravaju mjesto događaja, do očevida koji će se obaviti u jutarnjim satima, a kojim će uz inspektora zaštite od požara utvrđivati činjenice i okolnosti koje su prethodile nastanku požara.

Lokalni portali navode da je 85-godišnju ženu iz zapaljene dvorišne prostorije spasio susjed koji se slučajno našao u blizini.

Riječ je, javljaju, o kući koja je u nepunih godinu dana gorjela po drugi put, nakon što je lani sredinom ožujka vatra buknula u prednjem dijelu kuća u kojoj su tada bili spomenuta žena i njezin 57-godišnji sin, brat vlasnika kuće, a koje je spasilo nekoliko pripadnika interventne policije koji su se tamo zatekli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!