11:40 / 29.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Slavonski Brod: Policajci u pritvoru zbog primanja mita

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Trojica policijskih službenika osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i primanje mita, a kriminalistička istraga provedena je i nad dvije osobe s područja Zagreba, zbog sumnje u kazneno djelo davanja mita.
Tri policajca iz Policijske uprave brodsko-posavske pritvorena su zbog sumnje u primanje mita, nakon istrage koju su provele PU brodsko-posavska i PU zagrebačka u koordinaciji s Uskokom, a policajci su privremeno udaljeni iz službe, do završetka postupka.

Trojica policijskih službenika (1970., 1972. i 1985. godište) osumnjičena su za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i primanje mita, a kriminalistička istraga provedena je i nad dvije osobe s područja Zagreba, zbog sumnje u kazneno djelo davanje mita, priopćila je u petak PU brodsko-posavska.

Istragom je utvrđeno da su policijski službenici, u više navrata, od ožujka 2019. do siječnja 2020., prilikom obavljanja redovitih policijskih poslova u smjeni, naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog, dok su novčanu razliku zadržali za sebe.

U jednom slučaju su, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policijski službenici primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba.

Osumnjičeni policajci su nakon dovršene istrage predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih policija podnijela kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Protiv dvojice osumnjičenih s područja Zagreba (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu zbog davanje mita.

Odlukom načelnika PU brodsko-posavske, osumnjičeni policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do završetka postupka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!