Slavonski Brod: Skup Domovinskog pokreta "Ustani i ostani"

03.06.2023.

Zadnja izmjena 22:44

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Slavonski Brod: Skup Domovinskog pokreta "Ustani i ostani"

Slavonski Brod: Skup Domovinskog pokreta "Ustani i ostani"

Foto: Domovinski pokret / -

Domovinski pokret u subotu je organizirao stranački skup pod nazivom ''Ustani i ostani!'' na kojem je upozoreno na depopulaciju Hrvatske te lošu gospodarsku situaciju na istoku zemlje, a predsjednik stranke Ivan Penava ustvrdio je kako su ugroženi stupovi države.

Čelnici Domovinskog pokreta pozivaju na zaštitu nacionalnih interesa i na povratak tradicionalnim vrijednostima, rekla je u središnjem Dnevniku HTV-a Marina Gantar.

- Rekli su da bi trebalo pokrenuti mehanizme kako bi se motiviralo mlade da ostanu u RH, te da treba ulagati u poljoprivredu kako bi bila samodostatna, ali i dovoljno za izvor. Poručuju da se treba okrenuti budućnosti, ali treba uvažavati i tradicijske vrijednosti, rekla je.

- U deset godina smo izgubili jedan Osijek i jedan Slavonski Brod. Mislim da trebamo ustati i reći kako ne odlazimo, ostajemo i demokratskim putem ćemo u Hrvatskoj preuzeti vlast i zaustaviti katastrofalne poteze, poručio je Penava.

U Hrvatskoj su, tvrdi, ugroženi stupovi mlade države - obitelj, domovina i vjera. Ugroženi su, dodaje, i stupovi Europske unije "jer ih vode izgubljene i pohlepne osobe".

Po njegovi riječima, 'u hrvatskoj obitelji vlada nespokoj, jer je napadnuta hrvatska kultura i tradicija'.

- Napadnuti smo mi, koji smo vjernici, mame i tate, Hrvati koji u miru i tišini nestajemo. Mi smo problem ove države u smislu da smetamo. To će tako biti dokle god globalisti i manjina upravljaju ovom državom, rekao je Penava, a ustvrdio je i kako Hrvatska više nije zemlja ponosa i slave.

- Demografski slom je tema svih tema. Stojimo u Slavonskom Brodu jer je iza nas bosanska Posavina koja je imala 300.000 stanovnika, a sada jedva 20.000. Ispred nas je Požeško-slavonska županija koja je druga najgora regija u EU, a desno je Vukovarsko-srijemska županija koja je najgora regija u EU. Ne postoji gora regija ni u Rumunjskoj, ni u Bugarskoj, rekao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

Na početku skupa oko 18 sati na središnjem trgu okupilo se, po procjeni policije, oko 1500 simpatizera stranke, a pred kraj skupa, odnosno do početka koncerta Opće opasnosti, skupilo ih se oko 2500.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!