15:40 / 14.11.2019.

Autor: S.M./Hina

Sliško izašao na slobodu nakon mjesec dana pritvora

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon mjesec dana istražnog zatvora na slobodu izlazi 29-godišnji Vjeko Sliško, koji je sredinom listopada ispred hotela Esplanade u Zagrebu teško ozlijedio Hrvoja Petrača i prijetio mu.
Nakon mjesec dana istražnog zatvora na slobodu je izašao 29-godišnji Vjeko Sliško, koji je sredinom listopada ispred hotela Esplanade u Zagrebu teško ozlijedio Hrvoja Petrača i prijetio mu.

- Slišku jednomjesečni zatvor, a Petraču prekršajna prijava

Sliško izlazi iz Remetinca nakon što mu je sud istražni zatvor zamijenio mjerama opreza. Njegov odvjetnik potvrdio je da će se Sliško na slobodi morati javljati policiji te da mu je zabranjeno prilaženje Petraču.

Istražni zatvor Slišku je određen zbog mogućnosti ponavljanja nedjela te opasnosti od utjecaja na jednog svjedoka.

Budući da je Sliško prije osuđivan zbog kaznenih djela s elementima nasilja, sud je prihvatio argumente tužiteljstva da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Iako je tužiteljstvo predložilo da se Sliška pritvori zbog opasnosti od utjecaja na pet svjedoka, sud je zaključio kako bi mogao utjecati samo na jednog svjedoka. Neslužbeno, riječ je o osobi s kojom je u subotu navečer bio ispred hotela.

Vjeko Sliško, sin Marka Sliška ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška ubijenog 2001., napao je poduzenika Petrača koji je široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. "aferi dragulji".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!