09:08 / 14.10.2019.

Autor: M.Š./HRT

Sliškov odvjetnik: Radi se o incidentu koji nema značenje

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Vjeko Sliško, jutros se sam prijavio policiji. Prema riječima njegova odvjetnika istražiteljima je rekao da se samo branio što će, kaže, potvrditi snimka nadzorne kamere.
Vjeko Sliško, koji se u subotu ispred hotela Esplanade potukao s Hrvojem Petračom, jutros se sam prijavio policiji. Prema riječima njegova odvjetnika istražiteljima je rekao da se samo branio što će, kaže, potvrditi snimka nadzorne kamere.

Sliškov odvjetnik odbacuje teze da je tučnjava povezana s ubojstvima u prošlosti. - Radi se o izoliranom slučaju, koji nema povijest, radi se o incidentu koji nema značenje, kaže Milko Križanović.Poduzetnik Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulici.

Vjeko Sliško sin je Marka i nećak Vjeke koji su početkom tisućljeća ubijeni u obračunima zagrebačkog podzemlja. U suđenju protiv tzv. zločinačke organizacije dio svjedoka s ubojstvom je povezivao Petrača, pa se nagađa da je se tučnjava dogodila radi poravnavanja starih računa.

Policija je u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac". Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju noge te potres mozga.

Bivši kriminalist Željko Cvrtila smatra da je zasad teško potvrditi povezanost s događajima u 90- ima jer se očito nije radilo o pomno pripremljenom napadu. Policijska se istraga nastavlja. Vjeko Sliško noć će provesti u pritvoru.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!