13:52 / 22.10.2020.

Autor: V.K./Hina

Sljedeća sjednica Zagrebačke skupštine bit će online

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sljedeća sjednica zagrebačke Gradske skupštine, predviđena za 27. listopada, održat će se online, najavio je predsjednik Skupštine Drago Prgomet.
Sljedeća sjednica zagrebačke Gradske skupštine, predviđena za 27. listopada, održat će se online, najavio je predsjednik Skupštine Drago Prgomet.

Prgomet je izjavio da se telefonom čuo s predsjednicima klubova gradskih zastupnika, pri čemu je oporba načelno protiv online sjednice i htjeli bi da se održi uživo, ali imaju razumijevanja s obzirom na lošu epidemiološku situaciju u Zagrebu.

- Tako da oporba čak i nije nešto čvrsto protiv održavanja online sjednice s obzirom na razvoj epidemiološke situacije, pa je ta odluka da se sjednica Gradske skupštine zakazana za 27. listopada održi online objektivno vrlo razumljiva i jedino logična, istaknuo je.

Drago Prgomet ne misli kako postoji mogućnost da će zbog epidemije i dalje biti na čelu Skupštine, ističući da i dalje stoji iza svoje odluke da ga zagrebački HDZ razriješi te dužnosti.

Prgomet je nedavno, zbog obveza na Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb čiji je predstojnik, od svog Kluba HDZ-a zatražio da ga razriješi funkcije predsjednika Skupštine. Odlučio je i da će do 1. siječnja iduće godine obnašati dužnost gradskog zastupnika.

Iz Kluba gradskih zastupnika HDZ-a danas se doznaje da se novi predsjednik Skupštine neće birati na sljedećoj sjednici, nego na idućoj u studenome, a najvjerojatniji kandidat ponovno je liječnik - Mislav Herman.

Naime, zbog epidemiološke situacije, Gradski odbor HDZ-a održat će sjednicu za desetak dana, pa će se na sljedećoj sjednici Skupštine u studenome birati novi predsjednik Skupštine iz redova HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!