Sljedećeg tjedna štrajk u riječkim dječjim vrtićima

16.05.2023.

13:38

Autor: Hina/HRT

Dječji vrtić/Ilustracija

Dječji vrtić/Ilustracija

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zaposleni u dječjim vrtićima "Rijeka", "More" i "Sušak" kojima je osnivač Grad Rijeka potkraj slijedećeg tjedna idu u štrajk, a traže da im se plaće izjednače s plaćama u osnovnom obrazovanju i primjerene radne uvjete, potvrdila je potpredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Ingrid Čavić.

Ingrid Čavić rekla je za Hinu da je proveden referendum na kojemu se 99 posto članova sindikata koji su izašli na referendum izjasnilo za štrajk te da će dan početka štrajka biti poznat nakon sastanka Štrajkaškog odbora.

Zamolila je roditelje za razumijevanje i potporu te rekla da će vrtići primiti djecu za koju roditelji ne mogu pronaći drugo rješenje tijekom štrajka.

Nakon nedavnog neuspjelog mirenja u kolektivnim pregovorima za zaposlene u riječkim dječjim vrtićima "Rijeka", "More" i "Sušak", tj. između Grada Rijeke, Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, iz sindikata su prošlog tjedna poručili da zaposlenici i dalje traže da im se plaće izjednače s plaćama u osnovnom obrazovanju i primjerene radne uvjete te da pokreću aktivnosti radi organizacije štrajka.

Tada su najavili da će, ako se ne postigne rješenje, krenuti u proces pripreme i organizacije štrajka te da će, ako se više od 80 posto radnika izjasni za štrajk, početi pripreme za štrajk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!