14:36 / 04.01.2018.

Autor: HRT

Sljedeći vikend gužve na cestama i graničnim prijelazima

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za graničnu će kontrolu biti angažiran dovoljan broj policajaca kako bi se na najopterećenijim prijelazima osigurala maksimalna protočnost putnika.
Hrvatska policija tijekom sljedećeg vikenda očekuje pojačan promet na prometnicama i graničnim prijelazima jer će se velik broj turista vraćati prema zapadnoeuropskim državama, dok će hrvatski građani ići na talijanska, austrijska, slovenska i francuska skijališta.

MUP je izvijestio na svojim internetskim stranicama da će za graničnu kontrolu biti angažiran dovoljan broj policajaca kako bi se na najopterećenijim prijelazima osigurala maksimalna protočnost putnika.

U slučaju većih gužvi na pojedinim graničnim prijelazima policija će promet preusmjeravati na manje opterećene granične prijelaze te će tijekom preusmjeravanja prometa poduzimati preventivne mjere s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i stanja sigurnosti u prometu.

Državljanima Hrvatske te ostalih država EU-a i Švicarske policija savjetuje da se koriste manjim graničnim prijelazima u blizini kako bi izbjegli dugotrajna čekanja na graničnim prijelazima koji su važni državljanima trećih zemalja, a gdje su vrlo često čekanja najdulja.

Policija također poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, a osobito da ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju ograničenja brzine, koriste se sigurnosnim pojasevima, vode računa o sigurnom smještanju djece u vozilo i da ne upotrebljavaju mobitel u vožnji. Posebno, upozoravaju, treba prilagoditi brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti te se pridržavati policijskih uputa na terenu.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!