11:29 / 20.08.2018.

Autor: HRT

Slobodna Hrvatska traži smjenu Kujundžića; Plenković: Ne dopuštam hajku

-

-

Foto: - / -

"Ne dopuštam hajku, u ovom slučaju na ministra zdravstva", naglasio je.
Premijer Andrej pPenković danas je još jednom izrazio iskrenu sućut u svoje i Vladino ime obitelji preminulog mladića u Zaprešiću. Osvrnuo se i na zahtjeve za ostavkom ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"Temeljito sam s ministrom analizirao slučaj i ne vidim njegovu objektivnu odgovornost. Želim da nakon što Zavod za sudsku medicinu donese obdukcijski nalaz, govorimo o cijelom slučaju, a ministar da radi svoj posao", rekao je premijer.

"Ne dopuštam hajku, u ovom slučaju na ministra zdravstva", naglasio je.

Slobodna Hrvatska traži od Plenkovića hitnu smjenu KujundžićaAktivističko-politička stranka Slobodna Hrvatska u ponedjeljak je od premijera Andreja Plenkovića zatražila hitnu smjenu ministra zdravstva Milana Kujundžića i imenovanje novog nestranačkog ministra.

"Vjerujem da je taj čovjek stručan kao liječnik, no kao ministar je koristan kao i vreća brašna. Sad je vrijeme da netko kaže dosta. Činjenicu da je on već tjedan dana na ovoj poziciji nakon smrti mladića u Zaprešiću za koju stručnjaci kažu da se mogla izbjeći je poraz ne samo Vlade, već i mlitave oporbe koja ništa konkretno ne poduzima i to je poraz ljudskosti", kazao je supredsjednik Slobodne Hrvatske Ivan Pokupec.

Na konferenciji za novinare ispred središnjice HDZ-a na kojoj su nosili transparente "Mi ne zaboravljamo - ruku za Kujundžića su zajedno podignuli HDZ i Most", "Dok vi kupujete blindirane mercedese, naša djeca umiru i dosta je arogancije", "Prošli tjedan Matteo, neki dan pacijent Lopače - sutra vaše dijete suprug ili majka", "Ljudi umiru - po pravilima struke. Tko potpisuje pravila Milane?", "Ili odlazi Kujundžić ili odlazi cijela Vlada", "HDZ i SDP moraju umrijeti da bi Hrvatska mogla živjeti", Slobodna Hrvatska zatražila je od premijera Andreja Plenkovića hitnu smjenu ministra i imenovanje novog nestranačkog ministra zdravstva.

Pokupec je pritom iznio "kronologiju promašenih poteza i izjava" ministra zdravstva.

"Kada su nedostajali lijekovi za djecu od neuroblastoma Slobodna Hrvatska je četiri dana bila ispred HZZO-a i tražila da ministar i HZZO donesu strategiju da se problem riješi. Ministrov odgovor bio je odlazak na produljeni vikend. Par mjeseci kasnije nema lijekova za djecu koja boluju od spinalne mišićne atrofije. Dva dana smo bili pred Ministarstvom, a ministrov odgovor bio je slanje zaštitara da nas preko mobitela dođe opisati", kazao je Pokupec.

Naglasio je da njihova prošlotjedna akcija bacanja jaja na Ministarstvo zdravstva nije bila 'ad hoc', već akumulacija frustracije nesposobnošću i arogancijom ministra Kujundžića koja traje već predugo.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!