Slovački predsjednik parlamenta podržava put Hrvatske prema Schengenu i eurozoni

16.11.2021.

12:53

Autor: V.K./HRT/Hina

Plenković u Banskim dvorima primio Borisa Kollara

Plenković u Banskim dvorima primio Borisa Kollara

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je na sastanku s predsjednikom slovačkog Nacionalnog vijeća Borisom Kollarom zahvalio na čvrstoj potpori Bratislave hrvatskom članstvu u eurozoni i schengenskom prostoru.


Plenković i Kollar naglasili su kako su Hrvatska i Slovačka dvije bliske saveznice i prijateljske države koje izvrsno surađuju u okviru EU-a i NATO-a, stoji u priopćenju vlade.

Predsjednik slovačkog parlamenta, i sam poduzetnik, naglasio je spremnost slovačkih gospodarstvenika na daljnja ulaganja u Hrvatsku.

Plenković je s Kollarom razmijenio mišljenja o situaciji na jugoistoku Europe, posebno u Bosni i Hercegovini, kao i o procesu proširenja EU-a. Premijer je zahvalio Slovačkoj na čvrstoj potpori Hrvatskoj u pristupanju schengenskom prostoru i europodručju, stoji u priopćenju.

Kollar, slovački poduzetnik, osnovao je konzervativnu stranku Mi smo obitelj, a BBC piše kako mu to ime stranke pristaje jer ima ukupno jedanaestero djece s deset različitih žena.

Njegova konzervativna stranka u Europskom parlamentu pripada desnom, euroskeptičnom savezu Identitet i demokracija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!