Akcija "Složna braća": Istražni zatvor za 16 okrivljenika

29.10.2021.

12:38

Autor: Dnevnik HTV-a/HRT/IMS

Odlučuje se odluka o "složnoj braći"

Odlučuje se odluka o "složnoj braći"

Foto: Dnevnik HTV-a / HRT

Pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu dovedeni su okrivljenici iz USKOK-ove akcije "Složna braća". Istražni zatvor tužitelji su tražili za njih 24, a većini je određeno jednomjesečno zadržavanje u pritvoru. 

Tom akcijom USKOK-a, policije i Porezne uprave obuhvaćene su 42 osobe i 5 trgovačkih društava zbog sumnje da su utajom poreza pribavili oko 50 milijuna kuna. Također, pokušali su krivotvoriti knjigovodstvenu dokumentaciju, kada ju je Porezna uprava zatražila na uvid.

- Odlučujući o podnesenom prijedlogu sudac istrage djelomično je isti prihvatio u odnosu na 16 okrivljenika određen istražni zatvor, a dok je u odnosu na osmero okrivljenika sudac istrage istražni zatvor zamijenio blažim mjerama, u konkretnom slučaju - mjerama opreza. Po primitku pisanog otpravka rješenja, uložit ćemo žalbu, rekla je Gordana Knaus, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!