13:04 / 17.09.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Slučaj Ina-MOL: Odluka o izuzeću predsjednika Županijskog suda

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zahvaljujući novim pravnim manevrima obrane još nije poznato kada bi trebalo početi ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju u slučaju Ina-MOL.
Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader pojavio se na pripremnom ročištu za ponovljeno suđenje zbog primanja 10 milijuna eura mita od direktora MOL-a Zsolt Hernadi .

Hernadi bi sa Sanaderom trebao dijeliti optuženičku klupu, ali je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Zahvaljujući novim pravnim manevrima obrane još nije poznato kada bi trebalo početi ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju.

Odvjetnici su najprije zatražili izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić što je predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić odbio. Zatim su zatražili izuzeće i samog predsjednika Županijskog suda Turudića, o čemu bi odluku trebao donijeti Vrhovni sud.

Uskokova tužiteljica Vanja Marušić zahtjeve za izuzećem nazvala je manevrima čiji je cilj odugovlačenje kaznenog postupka.

Čekamo odluku višeg suda, a s druge strane zakazan je nastavak pripremnog ročišta za 4. listopada pa ćemo vidjeti koji su daljnji pravni manevri obrane na redu, kazala je tužiteljica. Dodala je da se nada da će Vrhovni sud o izuzeću odlučiti do zakazanog novog pripremnog ročišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!